CERITA BAS DAN PERLIS!!



ASSALAMUALAIKUM WBT.

Wahhh dah lama gila aku tak update blogg aku nie. Busy cuti kan. Biasa la. LOL.
Well sekarang aku dah habis cuti dan sekarang aku dah berjaya menapakkan kaki kat Perlis.
Berat hati aku nak tinggalkan rumah sebab aku tak puas lagi cuti. HAHA.
Tapi takpe, belajar tu jihad. Semester baru nie aku nak cuba yang terbaek.
Tapi jangan la azam awal awal je, bila dah tengah tengah semester lupa azam nak buat yang terbaek. LOL.

Aku gerak dari Seremban pukul 11 pagi. Aku sampai sampai je kat bus tu driver tu tanya aku soalan,

Driver : Dik, jam skang dah pukul bapo?.
Aku : 10.43 bang. Kenapa?
Driver : Kenapa lambat sangat. Kan tiket tu dah cakap naik bus 15minit sebelum bas gerak. Bas nie memang tunggu kau je. Bak tiket!
Aku : Sorry la bang lambat. *bagi tiket sambil buat muka ketat!

Start tu aku dah fuck driver tu. Aku bukan datang lambat pun.
Kau nak gerak 10.45. Aku datang 2minit awal. Ada masalah ke?
Aku dah naik tu kau gerak jela.
Not a big deal la bro!!
Kau nak kejar apa pun aku tak tau la. Sampai lambat jugak. Pukul 7.15p.m aku sampai Kangar.
Sepanjang perjalanan tu dia berhenti 10minit je.
FUCK gilaa aku rasa kat driver bas time tu.
*Nak tenyeh kepala driver tu. LOL.

Nak solat apa 10minit je.
Kau taknak solat lantak kau la kan, tapi fikir la orang lain yang ada Iman lebih dari kau.
Aku malas nak cakap bas apa, nanti orang boikot pulak taknak naik bas tu. LOL.

Sampai je Perlis aku dah macam orang lepas menang berjalan kaki sambil gelek bontot sejauh 500km.
Penat gilaa rasanya duduk kat dalam bas tu. LOL.
Tapi takpe la. Syukur aku selamat sampai Perlis. Even driver tu perangai macam haram.

*penat gilaa

Sampai je rumah, hambek kau takde orang. Gelap sunyi sepi je.
Macam aku sorang je hidup dalam dunia nie.
Cepat cepat semua lampu aku bukak time tu. LOL

*gelap gila bilik aku.
Dan yang paling terbaek barang mandi aku dalam stor. Siap dengan towel sekali.
Nasib baik ada member aku bilik bawah. Pinjam barang dia. Tidur pun bilik dia. HEHE.

notakaki : aku tengah lapar nie. tapi hari ni ahad, kedai makan takde yang bukak kat Perlis nie. Dammit!







5 comments:

TiraPengemis said...

driver mmg cmtu...jgn tenyeh kpla die cmtu...sadisss tgk.hhahaa

Azar Azlan said...

@TiraPengemis haha. tu baru niat. :P

fyzaishak said...

nasib baik tak tenyeh betul2 kalau tak confirm dia bersara jdk driver

steffany daph said...

kdg2 driver bas tu tak bertimbang rasa. hmm. susah2 .

Adam Danial said...

hahahaha kalo tgk dari jauh gamba kepala tu macam gambar P*****