TISU TAK CUKUP..?!!

ASSALAMUALAIKUM WBT

Hujan lebat.

Semenjak dua menjak nie, Malaysia asyik hujan tak kira masa.
Tak kisah la kita duduk kat negeri mana pun, hujan rahmat itu tetap akan melimpah kat tempat kita. Sama juga macam bumi Perlis nie.
Hampir setiap hari hujan. Aku stay kat Kuala Perlis.
Cuaca kat sini pun tak menentu, kadang hujan lebat, kadang panas terik.
Siapa yang tak kuat tu, mungkin akan sakit demam atau selsema.

Aku pulak jenis resdung. Memang senang sangat la kan nak kena resdung nie.
Seksa wey selsema nie, lagi lagi tengah study. Memang mood tu kacau gila.
Bawak la sekotak tisu pun, sekejap je habis.
Teringin jugak aku nak tahu, acane la nak sembuhkan resdung nie.
Paling tak pun nak kurangkan jelaa. Tak tahan wey.
Kalau ada tips ke, share share la yee :)
Enjoyy!!

notakaki: Sambil menaip, sambil sedut hingus. Ptuih!

4 comments:

eimah siti said...

ntah la acane nak sembuhkan resdung...sbb cik siti tak da resdung..huhu

Azar Azlan said...

@eimah siti untunglaa cik siti. hehe.

La Dolce Azila said...

pergi cari jamu dan jangan makan makanan laut.. makan kena jaga.. tu je.. :)

Azar Azlan said...

@La Dolce Azila nasib baik jenis tak makan seafood. ;p